Порошенко вибачився за свою обіцянку в 2014 році завершити АТО за години

Президент України Петро Порошенко вибачився за свою обіцянку щодо закінчення Антитерористичної операції на сході за години у 2014 році.

Про це він заявив на заході до Дня державного прапора у Дніпрі 23 серпня.

Президент зазначив, що люди сприйняли заяву як можливість швидкого завершення війни, і він «щиро перепрошує за породження завищених очікувань».

«Понад чотири роки тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. І тепер вже не так важливо, у якому контексті ці слова були сказані, не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже й дуже швидко. І я шкодую, що породив завищені очікування. І я щиро перепрошую, що надав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилася. І прошу за це вибачення», — сказав Порошенко.

Також він додав, що така заява — це урок із обережного та відповідального ставлення до власних слів і обіцянок.

За словами президента, людей одразу треба було націлити на «тривалу і виснажливу боротьбу».

У травні 2014 тогочасний кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що «антитерористична операцiя не може i не триватиме два-три мiсяцi. Вона повинна i триватиме години».

Антитерористична операція на сході України офіційно закінчилася. 30 квітня о 14:00 розпочалася операція Об'єднаних сил (ООС), передбачена законом про деокупацію Донбасу.

Указ про її початок того ж дня підписав президент України. Закінчиться вона, за словами Порошенка, коли «буде звільнено тимчасово окуповані території Донбасу та коли росіяни підуть з анексованого Криму».

Громадське телебачення

війна донеччина луганщина порошенко

Знак гривні
Знак гривні