Жижек, Годар та інші виступили з черговою вимогою звільнити Сенцова

«Сенцов може померти в будь-яку хвилину»: всесвітньо відомі філософи та митці закликали звільнити політв’язня.

Французька газета Le Monde опублікувала звернення всесвітньо відомих режисерів, письменників і філософів до європейських лідерів із закликом домогтися негайного звільнення українського режисера, політв’язня Олега Сенцова, - передає Громадське.

Лист вийшов під заголовком: «Олег Сенцов може померти в будь-яку хвилину», серед його підписантів — режисери Жан-Люк Годар, Франсуа Озон, Бертран Таверньє, Жак Одіар, письменники Джонатан Літтелл і П’єр Леметр, філософи Мішель Ельчанінофф і Славой Жижек, посол Франції з прав людини Франсуа Крокет, громадський діяч та екс-міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра та інші відомі особи.

Автори листа нагадують, що подібних звернень та акцій на підтримку Сенцова за участю відомих людей було вже дуже багато, — але «мовчки дивитися на те, як людина вмирає на очах у всього світу, неможливо».

«Сьогодні, в 100-й день його голодування, ми ще раз повторюємо наш заклик до європейських керівників, щоб вони доклали всю свою владу і всі способи тиску, за допомогою яких можна було б домогтися негайного звільнення українського кінематографіста Олега Сенцова», — йдеться у зверненні.

Автори листа наголосили, що попри те, що західні лідери неодноразово зверталися щодо звільнення Сенцова, вони водночас «легітимізували» своїми зустрічами з Путіним злочини російського режиму.

«Олег Сенцов може померти в будь-який момент, в будь-яку хвилину. Якщо сьогодні ще залишається якесь політичне підтвердження (існування — ред.) європейських демократій, зі смертю Олега Сенцова все це буде остаточно втрачено», — наголошують автори у зверненні.

герої крим сенцов росія репресія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні