Microsoft заявив про нову атаку кремлівських хакерів

Американська компанія Microsoft заявила, що перешкодила хакерам, «пов’язаним з урядом Росії», здійснити атаку на виборців в США перед проведенням проміжних виборів до Конгресу.

Про це йдеться у блозі компанії, допис із якого переклало Громадське.

Компанія повідомила, що зафіксувала спроби хакерів вплинути на вибори до американського Конгресу, проведення яких заплановане на листопад 2018 року, і викрасти інформацію консервативних організацій, які займаються просуванням демократії.

Згідно з даними Microsoft, група хакерів, пов’язана з урядом Росії, створила фейкові веб-сторінки, які дублювали дві консервативні організації у США: інститут Хадсона та Міжнародний республіканський інститут, імітували сайт Microsoft Office 365, а також ще три адреси, які повинні були виглядати як сайт Сенату США.

У Microsoft заявили, що спроби втручання здійснили хакери з угруповання Strontium, відомого також як Fancy Bear або APT28.

Президент компанії Бред Сміт заявив, що така активність, головним чином, спрямована на підрив демократії. Сміт зазначив, що у компанії немає сумнівів щодо того, хто відповідальний за те, що трапилося.

За останні два роки компанія Microsoft 12 разів зривала атаки хакерів із Strontium та передавала контроль над 84 підробленими сайтами, створеними угрупованням.

У грудні 2017 року Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату. Згодом стало відомо, що спецпрокурор Мюллер знайшов докази зв’язку Кремля з Трампом перед його інавгурацією.

У лютому 2018-го Мюллер висунув офіційні звинувачення щодо 13 росіян, яких вважає причетними до втручання в президентську кампанію 2016 року.

кримінал кремль технології путін росія

Знак гривні
Знак гривні