Від Ятагана до Вільхи і Сапсана: всі новинки на репетиції військового параду (ФОТО)

Фотограф Володимир Мальцев опублікував красиві знімки з репетиції 18 серпня військового параду до Дня Незалежності.

"Репетицію параду я люблю не менше, аніж сам парад. Парад - це урочисто й строго, емоції і гордість, сльози, хвилини мовчання. Це Президент, охорона, натовпи людей. Репетиція - це коли ти можеш помацати руками розпечених сталевих монстрів і поговорити з учасниками, якщо захочеш", - написав Мальцев у коментарі до посту, підкресливши, наскільки "приємно усвідомлювати, що тебе захищає сучасна потужна армія, а її воїни - справжні круті хлопці й дівчата".

Бійці Нацгвардії з автоматами Форт-224

Танкова колона: перший - Т-84-120 "Ятаган", його виготовлено для турецького тендера в 2003-му, найсучасніший і найперспективніший український танк. Його комплектування набагато вдаліше, аніж у "Оплота". За ним - шість Т-84У, їх випустили в 2001 році в складі дослідної серії з 10 танків.

Бійці зведеної жіночої колони ЗСУ. Вперше в параді бере участь жіночий підрозділ.

Т-64БВ - основні бойові танки української армії.

БМП-2 та БТР-3ДА.

Новітні американські радари артилерійської розвідки ANTPQ-36. Радари забезпечують розвідку позицій артилерії в радіусі до 36 кілометрів, їх поставлено на шасі позашляховиків "Хамві", на причепі траспортується дизель-генератор.

Бронеавтомобілі "Варта" з американськими ракетними комплексами Javelin.

Демонстраційна дослідна машина нового оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" ("Грім-2"). Балістична ракета із дальністю дії до 300 кілометрів. Розробка системи активно почалася з 2016 року.

Ураган

Реактивна система залпового вогню "Смерч" / "Вільха" калібру 300 мм. З цього року на озброєння РСЗВ прийнято найновіші українські ракети "Вільха" з дальністю дії понад 100 кілометрів.

Далекий безпілотний розвідник PD-1 українського виробництва з відстикованими на час руху в колоні крилами. Тривалість перебування в повітрі - до 8 годин.

армія зброя україна

Знак гривні
Знак гривні