Я бачила, як вона навчалася. Для піару так не вчаться, - Білозерська про проходження Чорновол курсу підготовки офіцерів

Військовослужбовець Олена Білозерська повідомила, що народний депутат Тетяна Чорновол, яка днями завершила курс підготовки офіцерів запасу Міністерства оборони, реально навчалася, а не "рахувалася" у військовому виші.

Про це повідомляє з посиланням на Білозерську Цензор.

"Як людину я Тетяну Чорновол майже не знаю. За її діяльністю як політика не стежу. Якщо чесно, мені взагалі до сьогодні не було до неї діла. Але сьогодні мене обурив бруд, яким її обливають після отримання нею військового звання молодшого лейтенанта запасу. Обливають, переважно, в двох напрямках: що вона, нібито, навчалася тільки на папері, і що у неї на присязі неправильна форма одягу", - написала вона.

"Я навчалася на тих самих курсах, що й Чорновол. Це курси підготовки офіцерів запасу при Національному університеті оборони України ім.Черняховського. Випустилась взимку. Вона влітку, через півроку. Частину часу ми займалися разом. Я бачила, як вона навчалася. У неї світла голова, вона опановувала навчальний матеріал швидше за інших. Вміє робити всі розрахунки зі стрільби й управління вогнем, які входили у нашу програму. Помилки, які при мені робила, були не в розрахунках, а в подачі команд.

Вона реально вчилася, а не "рахувалася" у військовому виші. На лекції приходила по п'ятницях, як і весь її взвод (у них навчання один день на тиждень протягом двох років), а також в інші дні, коли мала час, долучалася до нашого взводу (ми займалися щодня протягом чотирьох місяців)", - повідомила Білозерська.

"Так, зовсім звичайною курсанткою вона не була. Викладачі зважали на те, що вона депутат, йшли їй назустріч і часто займалися з нею окремо, за індивідуальною програмою, щоб вона могла випуститися раніше (бо інакше б випустилась аж за рік). Так, вона була разом з нами на зборах - кілька днів, і була присутня на бойових стрільбах, що дуже обурювало деяких моїх однокурсників, бо якби вона не була депутатом, вона б туди, ясна річ, не потрапила.

Все це правда. Тобто, Таня користувалася деякими "привілеями", які давав її статус, але використовувала це - для навчання. Вчилася жадібно, з великим бажанням. Так, був неприємний момент, коли її, наскільки ми зрозуміли, зібралися поставити, чи навіть поставили, на бойові стрільби, знявши задля цього одного з наших курсантів. Ми дуже обурювалися цим. Але наскільки я пам'ятаю (поправте мене, однокурсники, якщо помиляюся), зрештою відстрілялися всі, хто за рівнем власних знань міг це зробити", - зазначила військовослужбовець.

"Знаєте, що мене бісить? Незалежно від особи Чорновол - бо не любити її особисто має право кожен. По-перше, мене бісить те, що людину висміюють за нестатутну форму одягу. Вона ніколи не служила в армії, звідки їй знати, як треба? Під час коротенького курсу підготовки офіцерів запасу нас не вчили, як правильно носити шеврони і заправляти китель. Години, відведені на стройову і таке інше, забирали під артилерію, щоб встигнути бодай чогось нас навчити. І правильно робили, бо на війні те, куди полетить снаряд, важливіше, ніж те, куди заправлені поли кителю. У військовій частині людині, яка порушує форму одягу, один раз зроблять зауваження - і знатиме. А стрільбі й управлінню вогнем так швидко не навчишся...

Щодо правильного поводження під час військових урочистостей - у нас була парочка тренувань перед присягою, і все. І абсолютно всі, хто раніше не служив в армії, робили на присязі помилки. І я теж їх наробила. І якби була настільки публічною, як Таня, то зараз відео з моїми помилками тягали б по соцмережах і реготалися з мене. І було б мені соромно - за те, що воювала 3,5 роки, але не знайшла трьох тижнів, щоб нормально вивчити стройову", - пояснила Білозерська.

"По-друге, мене бісить, що як тільки публічна людина - будь-яка - починає чимось займатися, народ одразу піднімає крик, що це "піар", що за людиною "хтось стоїть", її "кудись проштовхують" і т.д. Може, конкретну Чорновол і справді хтось кудись проштовхує, звідки мені те знати? Як казала Ахматова, мене при тому не стояло. Але я бачила, як вона вчилася. Лише для піару і кабінетної роботи так не вчаться. Мене свого часу всі вважали божевільною, коли я виклала відео своєї стрільби по сєпарах. А знаєте, чого виклала? В тому числі - бо дістали такі самі звинувачення - що я не воюю, а нібито тільки фоткаюсь і піарюсь і взагалі збираюся балотуватися у Верховну Раду.

Особисто я нікуди балотуватися не збираюся, бо не хочу мати нічого спільного з гімн*ками, які там сидять, але хіба стати депутатом чи хотіти ним стати - саме по собі злочин?? Блін, простіше ризикувати життям, ніж вислуховувати, що "піаришся". Що в нас взагалі за суспільство таке? Ми просто незрівнянні, кращі за всіх, коли треба допомагати слабким - хворим чи несправедливо скривдженим. Наша самоорганізація задля добрих справ, мабуть, не має аналогів у світі. Але як тільки хтось кудись висунувся - все, національний менталітет вимагає негайно його втопити. Бо а чого це він?! ...

І куди ми прийдемо з таким менталітетом? Вам не подобається Чорновол як політик? Не голосуйте за неї. Напишіть статтю про те, чим вона вам не подобається. Наприклад: "Такі-то й такі-то її ініціативи завдадуть шкоди Україні, бо...", або простіше: "Мені не подобається, що вона багато кричить". Але оцей бруд, яким її облили - не за політику, а за закінчення офіцерських курсів, і за те, що в неї при цьому неправильно заправлений китель - я вважаю, це ницість", - резюмувала Білозерська.

Як повідомлялося раніше, народний депутат Тетяна Чорновол пройшла навчання за спеціальністю "артилерист" у Національному університеті оборони імені Івана Черняховського. 18 серпня разом з іншими випускниками кафедри підготовки офіцерів запасу вона урочисто склала військову присягу.

армія Чорновол

Знак гривні
Знак гривні