Богдана. Нова українська 155-мм самохідна гаубиця, зроблена за стандартами НАТО (Фото)

За словами Секретаря РНБО, зараз проходить випробування нова 155-мм самохідна гаубиця.

"Її важливими характеристиками є висока мобільність, точність, дальність, а також висока швидкість ведення вогню", - наголосив він, додавши, що спеціальними боєприпасами гаубиця може вражати ціль на відстані до 60 кілометрів.

Уточнено 13.08.2018 8:29: за словами експертів дальність стрільби може бути 30 - 40 км. Це експерементальний зразок, для того щоб допрацювати всі нюанси потрібно буде багато часу і випробувань. Особлива "перемога" в тому, що Україна почала виготовляти артилерійську цівку (ствол).

Турчинов також зауважив, що нова самохідна гаубиця "має натівський 155 калібр". "Зброя такого калібру була відсутня в наших ЗСУ, її не було в радянській армії, її немає і в сучасній російській армії", - сказав Секретар РНБО.

Він додав, що стандартам НАТО також відповідає як система управління гарматою, так і технологія її виготовлення на українських оборонних підприємствах.

"Зброя отримала дуже гарне дівоче ім’я - "Богдана", і я раджу ворогам України добре запам’ятати його", - підсумував Секретар РНБО України.

Цензор

зброя україна

Знак гривні
Знак гривні