Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією

Міністерство оборони США заборонило військовим користуватися функцією геолокації в додатках і на будь-яких пристроях в місцях проведення операцій. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, яке цитує Заборона.

У відомстві повідомили, що геолокація може розкрити особисту інформацію, місцезнаходження, повсякденну активність і чисельність військових, а також «потенційно створити ненавмисні ризики для безпеки і підвищити небезпеку для об’єднаних сил і місій».

Потенційно небезпечні програми та пристрої на думку Пентагону — фітнес-трекери, смартфони, планшети та смарт-годинники.

Раніше повідомлялося, що хакери намагалися вкрасти дані про британські винищувачі через сервіс для знайомств Tinder. Хакери хотіли отримати інформацію про новітній винищувач F-35B, який надійшов на озброєння ВПС Великої Британії.

Разом з цим у липні стало відомо, що додаток для занять спортом Polar Flow розсекретив адреси людей, які працюють на секретних об’єктах. Мова йшла про людей, які працюють на військових базах, аеродромах, місцях зберігання ядерної зброї, в посольствах.

Також в січні повідомлялось, що секретні дані про розташування військових баз США опинилися в публічному доступі на інтерактивній карті The Global Heat Map компанії Strava, що показує активність користувачів популярних фітнес-трекерів. Зокрема, на карті можна було простежити переміщення американських військових в Іраку і Сирії.

армія технології інтернет

Знак гривні
Знак гривні