Український правий бренд Sva Stone, за збігом, вільно продається й має представництва в Росії

Одяг бренду «Sva Stone» популярний серед українських ультраправих. Він випускає чоловічий, жіночий та дитячий одяг із тризубами, рунами, зображеннями князя Святослава, написами «White Boy» і «Сокира Перуна».

В інтерв’ю магазину «Мясо» один зі співзасновників бренду (ім’я якого не називається, – ред.) розповів, що ідеологія «Sva Stone» – це, безперечно, правий націоналізм.

Марка розробляла одяг для одного з підрозділів «Азова», коли в ньому служив співзасновник компанії. Проте це не заважає «Sva Stone» торгувати за межами України, зокрема – в Росії. На офіційному сайті бренду є контакти представництв у Москві, а також в містах московської області – Ногінську та Електросталі. Про це пише Заборона.

Нещодавно користувач фейсбука Denis Kruk опублікував у групі «Sva Stone» скріншот обговорення під однією із публікацій. На ньому один із користувачів запитав компанію щодо діяльності магазинів у РФ. Від імені групи йому відповіли: «Московіти, купуючи наші речі, фінансують добровольців».

За телефоном, опублікованим у групі Вконтакте «Sva Stone в России», представник магазину ruswear.ru розповів «Забороні», що одяг українського бренду дійсно є в наявності, та запропонував обрати модель із тих, що є на сайті. За словами продавця, їм продовжують постачати нові моделі.

У місті Ногінськ одяг «Sva Stone» продається в магазині «Славянский стиль» поруч із російськими правими брендами «Белояр», «Варгград» та «White Rex». Останній належить Денису Нікітіну, російському бізнесмену правих поглядів, організатору турнірів із боїв ММА. Нещодавно видання «ProPublica» повідомляло, що Нікітін був у Києві і брав участь у боях без правил разом із Робертом Рундо – головою ультраправого об’єднання «Rise Above Movement». Ця група відома кривавими бійками в американському Шарлотсвіллі. Раніше ми вже детально писали про цю історію.

Крім цього, одяг «Sva Stone» можна придбати в онлайн-магазинах «Вышегор» у Санкт-Петербурзі, Краснодарі та Ростові. На сторінці Вконтакте краснодарського магазину також представлена футболка від кубанського бренду «H8core» із написом «Хватит братских войн» поруч із державними прапорами Росії та України. Також за 1290 рублів «Вишегор» продає футболку від бренду «Сечь» із написом: «Кубань – це козацька земля. Люби або уєбуй».

бізнес росія праві

Знак гривні
Знак гривні