В дитбудинку на Волині, ймовірно, б'ють до крові й сексуально домагаються дітей (ВІДЕО)

Статут дитячого будинку в місті Рожище на Волині, де виявили сліди побиття дітей, не узгоджений з Типовим положенням про притулок Служби у справах дітей.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, - передає Громадське.

Вона також сказала, що 29 липня сусіди, які були поруч з дитбудинком, викликали поліцію, оскільки почули крики: діти просили про допомогу.

Діти повідомили, що того дня їх бив черговий з режиму й вони кликали на допомогу. Коли поліція прибула на місце, черговий не впустив правоохоронців до приміщення. В омбудсмена перевіряють цю інформацію.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини повідомила, що в дитячому будинку в місті Рожище Волинської області у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одягу. Крім того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом застосування фізичного насильства до вихованців дитячого будинку на Волині.

Крім того, в прокуратурі встановили, що 17 травня 2018 року один із вихованців дитячого будинку самовільно залишив заклад, проте керівництво притулку звернулося до поліції лише через два місяці. Дитину так і не знайшли.

волинь кримінал

Знак гривні
Знак гривні