Усик не хоче бути Героєм України

Український боксер, суперчемпіон WBO Олександр Усик заявив, що відмовляється від пропонованого прем'єром Гройсманом звання Героя України. Про це Усик заявив на прес-конференції 1 серпня, передає Громадське.

«Не треба мені нічого давати. Тому що я нічого у вас не прошу. Я прошу просто не заважати мені йти тим шляхом, яким мене веде Всевишній. Не заважайте, це найкраща підтримка для мене... Звання Героя? Не потрібні мені ніякі зірки. Для свого народу, для певної кількості людей своєї країни я і так є героєм. Мені не потрібні для цього якісь регалії», — сказав Усик на конференції.

«Ось коли ти йдеш і люди кажуть: ми за тебе молилися, переживали, стояли на колінах і до 2-3 ночі дивилися без звуку бій. Ось це визнання, а не зірки, які ви роздаєте», — додав боксер.

Нагадаємо, український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу. Таким чином Усик став першим в історії українцем, який став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі.

Цей бій став найбільш важливим у професійній кар'єрі Усика. Українець здобув Кубок Мохаммеда Алі. Бій відбувся в Москві на стадіоні «Олімпійський».

22 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонує президенту присвоїти Усику звання Героя України після перемоги над Гассієвим.

усик спорт

Знак гривні
Знак гривні