Справу Волкова, підозрюваного у викраденні Луценка й Вербицького в 2014 році, передано до суду

До Бориспільського міськрайонного суду Київської області передано обвинувальний акт щодо Олександра Волкова, якого підозрюють у викраденні в січні 2014 року активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Повідомляється, що Волков обвинувачується в участі у злочинній організації, яку було створено для протидії акціям протестів, вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів із залученням так званих "тітушок".

Зокрема, прокуратура обвинувачує його у викраденні в ніч з 20 на 21 січня 2014 активістів Майдану Луценка й Вербицького, у тортурах, а також в умисному вбивстві останнього. У ГПУ уточнили, що обвинувачений перебуває під вартою.

Ігоря Луценка та Юрія Вербицького під час Євромайдану викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім кинули в лісі.

Луценку вдалося вижити, а Вербицький помер 22 січня і став одним із перших убитих під час Революції Гідності. Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінують ст. 115 (вбивство), ст. 127 (катування) та ст. 146 (викрадення людини) Кримінального кодексу України. Олександра Волкова заарештували в липні 2017 р.

Під час слідства було встановлено, що участь у викраденні брали 11 осіб, вони перебувають у розшуку.

За даними слідства, більшість з них втекли в Росію, а Волков періодично їздив туди, доки був на свободі.

Слідство вважає Олександра Волкова організатором зазначеного викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, пов'язана з передбачуваним замовником викрадення - Олексієм Чеботарьовим.

Цензор

суд майдан прокуратура справимайдану

Знак гривні
Знак гривні