Україна підписала багатосторонню конвенцію щодо протидії ухиленню від оподаткування

Виконувачка обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова під час свого візиту до Британії підписала Багатосторонню конвенцію щодо виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, - передає Громадське.

«Через прогалини та неузгодженості у національному та міжнародному податковому законодавстві міжнародні компанії зменшують або уникають зобов’язань зі сплати податку на прибуток. Таким чином, Україна втрачає надходження у бюджет», — пояснюють причину підписання у Мінфіні.

Там зазначають, що підписана конвенція дає змогу одночасного внесення змін до всіх або деяких угод про уникнення подвійного оподаткування. За словами Мінфіну, це значно спростить процедуру внесення змін до двосторонніх податкових угод між країнами.

Наразі конвенцію ще має ратифікувати Верховна Рада.

«Конвенція дозволить зменшити переміщення українського капіталу до юрисдикцій з низьким рівнем оподаткування з метою мінімізації податкових зобов’язань, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню доходів бюджету», — повідомляють у Мінфіні.

Раніше стало відомо, що під час свого візиту до Британії Україна підпише міжнародну конвенцію щодо протидії ухиленню від оподаткування.

Нагадаємо, що раніше Британський уряд наказав своїм заморським територіям, зокрема Каймановим та Британським Віргінським островам, зробити інформацію про власників офшорних компанії публічною.

Раніше повідомлялось, що російські олігархи зберігають на британських офшорах близько 47 мільярдів доларів.

фінанси податки кримінал

Знак гривні
Знак гривні