Як у Києві зустрічали Усика, який переміг росіянина і здобув Кубок Мухаммеда Алі (ВІДЕО)

У київському аеропорті «Жуляни» ввечері 22 липня зустріли українського боксера Олександра Усика, який напередодні переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу та став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі.

Цей бій став найважливішим у професійній кар'єрі Усика. Українець здобув Кубок Мохаммеда Алі. Нагороджувала Усика, який народився в один день з Алі, дружина Мохаммеда Алі.

Про це повідомила кореспондентка Громадського з місця події.

Зустріти спортсмена до аеропорту приїхали кілька десятків журналістів та вболівальників.

Боксер розповів, що наразі в нього немає жодного відчуття від перемоги, бо він дуже втомився і зараз думає тільки про те, як приїхати додому, відпочити й побачити дітей.

Один із журналістів запитав, кому Усик присвячує свою перемогу.

«Я казав, я батькам її присвячую. Мого батька, на жаль, вже нема, але є люди, що сприяють моєму сходженню до якихось титулів у моїй кар’єрі», — відповів він.

Також у боксера запитали, як він ставиться до пропозиції прем'єр-міністра Володимира Гройсмана присвоїти йому звання Героя України.

«Я про це не знаю нічого, я не читав, не можу вам нічого сказати. Якщо чесно, мені здається, що вони перебільшують мої можливості», — зазначив Усик.

Нагадаємо, Усик здобув Кубок Мохаммеда Алі, об'єднавши чотири титули в першій важкій вазі — WBA, IBF, WBA, IBF.

Бій українця з російським боксером відбувся в Москві на стадіоні «Олімпійський». Він мав пройти ще 11 травня у Саудівській Аравії, однак його перенесли через травму українця. Пізніше стало відомо, що фінал суперсерії прийматиме Москва.

27 січня Олександр Усик переміг латвійця Майріса Брієдіса у поєдинку за титули WBO і WBC. Відтак Усик захистив титул чемпіона світу у категорії WBO і здобув титул WBC, який захищав Брієдіс.

усик спорт

Знак гривні
Знак гривні