Успішно випробувано гідроакустичну систему Ятрань, яка дозволяє контролювати велику акваторію

ДП “Київський науково-дослідний інститут гідроприладів” успішно завершив заводські випробування радіогідроакустичної системи “Ятрань”.

Про це пише mil.in.ua.

Випробування, під час яких було здійснено скидання буїв з вертольоту Мі-14ПЧ, проходили під час масштабних міжнародних навчань “Сі Бриз-2018” у Чорному морі, в умовах максимально наближених до бойових.

“Система “Ятрань” складається зі спеціальних гідроакустичних буїв, що мають надчутливі акустичні сенсори, та цифрового центру обробки інформації. Система побудована таким чином, що об‘єднує інформацію з багатьох буїв та дає змогу повністю контролювати велику акваторію та оперативно передавати координати цілей для знищення”, – повідомив Юрій Меленко, директор ДП “Київський науково-дослідний інститут гідроприладів”.

Однією з особливостей роботи системи “Ятрань” є те, що гідроакустичні буї працюють у повністю пасивному режимі. Це робить їх абсолютно непомітними для противника. Завдяки ним можна контролювати переміщення підводних човнів противника, що дозволяє гарантовано їх знищувати. Загалом, високі характеристики системи “Ятрань” підвищують бойову ефективність протичовнової оборони у рази.

Наразі фахівці інституту готують “Ятрань” до проведення державних випробувань. Успішне завершення яких дозволить розпочати, у випадку замовлення, серійне виробництво системи та її постачання для посилення обороноздатності України.

зброя україна

Знак гривні
Знак гривні