Сенцов голодує 61-й день. Оприлюднено відео з його 18-го дня голодування (ВІДЕО)

"Пару зубів викришились, але це вже такі моменти... Старість, північ...", - каже схудлий Сенцов. З'явилося перше за два роки відео з Олегом Сенцовим у російській колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі.

Те, як виглядав український режисер на 18 день голодування, показали у сюжеті «Крим. Реалії», у якому використали матеріали силовиків, передані російським ЗМІ.

У колонії записали, як Сенцову наприкінці травня дзвонила Ксенія Собчак та її мати — член Ради федерації Людмила Нарусова.

"Пару зубів викришились, але це вже такі моменти... Старість, північ... Тут не санаторій, але цинги у мене нема, не переживайте", - каже Сенцов.

Прохання матері про помилування

Мати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування.

Виявляється, клопотання написали 22 червня, а 26 червня його передали Путіну.

Наразі реакції на це клопотання від Кремля немає.

Повний текст звернення Людмили Сенцової:

«Я звертаюся до вас з проханням помилувати мого сина Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 р.н., засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терористичного угруповання.

Всі матері люблять своїх дітей, бажають для них свободи та щастя. Мені важко судити про ступінь вини власного сина, хоча знаю його як мирного громадянина та людину, захоплену своєю професією — кінорежисурою.

Не буду вас переконувати в невинуватості Олега, хоча сама вірю в це. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він вже відсидів чотири роки у в’язниці. Його чекають діти, молодший син страждає від аутизму. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька.

Прошу вас, Володимир Володимирович, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не занапастити його життя і життя його близьких. Ми чекаємо на нього вдома».

За матеріалами Громадського телебачення та проекту Радіо Свобода "Крим.Реалії"

герої крим сенцов росія репресія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні