У Британії випустили горілку Новачок. Англійці гумору не зрозуміли (ФОТО)

У Великій Британії розгорівся скандал, повідомляє Заборона. Це сталося після того, як лікеро-горілчаний завод в Брістолі Bristol Dry Gin випустив горілку «Новачок» за аналогією з назвою нервово-паралітичної речовини.

Рецепт 75-градусної горілки розробляли тривалий час. Рекламний слоган продукції — фраза «Тут не до жартів». Свою назву горілка отримала після виписки з лікарні Сергія і Юлії Скрипалів, яких отруїли 4 березня 2018 року у Солсбері.

Сергій Скрипаль — колишній співробітник російської військової розвідки, громадин Британії. Зараз проводиться розслідування обставин його отруєння. Вважається, що отруєння могла зробити РФ.

«Новачок» — отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Подібний клас сполук розроблявся на території колишнього СРСР, є доступним виключно для урядових структур, а не для цивільного населення, що відразу наштовхнуло на версію про замовний характер вбивства, координованого з території Росії.

У компанії заявили, що горілка повинна була «поліпшити настрій і знизити рівень стресу, а не образити». Після шквалу критики компанія вибачилися за свої дії, заявивши, що це був невдалий час для випуску продукції. Також у компанії відзначили, що горілка «Новачок» випускалася в обмеженій кількості — її виробництво буде зупинено.

скандал британія кремль путін тероризм

Знак гривні
Знак гривні