Бот Facebook забанив декларацію незалежності США за расизм (ЦИТАТА)

Американське видання The Vindicator отримало бан в соціальній мережі Facebook за розпалювання міжнаціональної ненависті. Причиною такого звинувачення послужила публікація уривка з Декларації незалежності США, присвяченого корінним народам країни.

В декларації присутня фраза merciless Indian savages - "безжальні індіанські дикуни", - уточнює ВВС.

4 липня у США пройшли святкування, присвячені Дню незалежності країни. Напередодні важливої події американське видання The Vindicator вирішило нагадати своїм читачам історію країни і за кілька днів до свята стало публікувати на своїй сторінці в Facebook уривки з Декларації Незалежності США — історичного документа, в якому колонії Північної Америки оголосили незалежність від Великобританії 4 липня 1776 року.

Видання опублікувало 9 оригінальних уривків державного документа та отримало попередження від Facebook. У повідомленні говорилося, що текст світлини не відповідає стандартам соціальної мережі і пропагує ненависть на ґрунті націоналізму.

За словами редактора The Vindicator Кейсі Стінетт, адміністратори Facebook знайшли образливим уривок документа, присвячений корінному населенню Америки — різним племенам індіанців.

І той факт, що його автором був 3 президент США Томас Джефферсон, не зміг їх зупинити.

Адміністратори Facebook згодом звернулися до видання з вибаченнями.

Виявилося, що расизм в тексті Декларації побачив бот, чиїм завданням є пошук і автоматичне блокування неприйнятного контенту.

Після цього адміністратори вручну відновили публікацію і зняли всі блокування зі сторінки видання.

Заборона

соцмережі сша історія гумор

Знак гривні
Знак гривні