Ректора Драгопеда, де змушували замість пар іти на молебні, нагородили за Цивілізаційний вибір України

19 травня Президент України нагородив ректора педагогічного університету імені Драгоманова (відомого серед студентів як "Драгопед") Віктора Андрущенка Державною премією в галузі науки за «Цивілізаційний вибір України і соціальний прогрес». Розмір премії складає 270 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в вересні 2017 року студенти НПУ повідомили, що їх примусово змушують замість пар відвідати молебень.

«Офіційно нас запросили, але за день до цього прийшла завідувачка та сказала, що обов’язково бути всім, а дівчатам бажано вдягнути хустки та спідниці», – розповідає студентка факультету психології та педагогіки. Інший студент вказав на подібні обставини, мовляв, їхній групі заступник декана повідомив, що тих, хто не прийде – відмітять.

Також 2017 року адміністрація університету спочатку заборонила провести в стінах навчального закладу «День першокурсника». Проте згодом подію дозволили провести, але пізніше.

Також адміністрація університету закрила виставку про насильство. Тоді кураторка виставки Альона Мамай розповіла «Хмарочосу», що закриття виставки пов’язане з погрозами і тиском із боку ультраправого студентства та адміністрації педагогічного університету Драгоманова.

Також декан факультету природничо-географічної освіти та екології цього університету Ганна Турчинова опублікувала запис у блозі під назвою «Гомодиктатура. Частина 1. Як розбещувати дітей», в якому вона виступила з критикою антидискримінаційних правок до шкільних підручників, рекомендованих Міністерством освіти і науки. Тоді правозахисники критикували її за гомофобію та вимагали у ректора звільнити Турчинову з посади декана.

За матеріалами Хмарочоса

релігія освіта маразм

Знак гривні
Знак гривні