У Києві й навколо нього за останні десятиліття знищили мільйон дерев

Дані Global Forest watch, системи моніторингу лісу по всьому світу, свідчать, що за 15 років у Києві було знищено близько 2300 га зелених насаджень. Схожу цифру дають й київські екологи – 2500 га за 20 років. Це приблизно мільйон дерев.

Зараз підготовлений проект рішення Київради, який має припинити суцільну вирубку лісів навколо Києва.

«Рішення надзвичайно важко проходило екологічну комісію, хоча саме вона й мала би захищати наші зелені легені. Пропонувалася відкласти, створити робочу групу з лісниками, тобто піти стандартним шляхом заговорювання і “топлення” рішення. Але завдяки шаленому тиску громадськості та присутності журналістів з телеканалів СТБ та ТРК “Київ” вдалося переламати ситуацію і підтримати проект для винесення на пленарне засідання», – пише для «Української правди» депутат Київради, член Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Олеся Пинзеник.

Також вона додає, що два роки тому «вже було ухвалено рішення про необхідність введення мораторію на суцільні рубки в об’єктах природно-заповідного фонду (так, навіть в наших заповідниках, де будь-яка господарська діяльність заборонена, під виглядом санітарних рубок відбувалася банальна заготівля деревини), і воно було підтримано 86 депутатами».

За її словами, проект рішення про введення мораторію на суцільні рубки буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні Київради.

«Лікування лісу суцільними санітарними рубками – це майже те саме, що лікувати зубний біль шляхом гільйотини. Я вас запевняю, що біль точно зникне. І голова також», – говорить Олеся Пинзеник.

Хмарочос

природа київщина екологія київ катастрофа

Знак гривні
Знак гривні