Верховна Рада вимагає створити-таки музей на Поштовій

Верховна Рада України ухвалила постанову, що закликає Кабінет Міністрів створити на Поштовій площі музей та заборонити будівництво торговельного центру.

За відповідну постанову № 8541 проголосували 294 депутати.

Зокрема, парламент закликав виконавчу владу вжити всіх заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини України, знайдених на Поштовій площу у Києві.

Адже Київрада провалила:


Знищуй, руйнуй, забудовуй: Київрада провалила створення музею на Поштовій

Також там просять Кабмін занести віднайдений на Подолі об’єкт до Державного реєстру нерухових пам'яток України та надати йому категорію пам'ятки національного значення.

4 липня міністр культури повторно звернувся до Кличка щодо статусу Поштової площі в Києві.

27 червня під Мінкультом вимагали надати знахідкам на Поштовій статусу національного значення. Нищук повідомив, що рік тому Мінкульт подав листа до КМДА, в якому зазначається, що вони мають надати довідки про проведення робіт на Поштовій і надати звернення про знайдені артефакти, які можуть отримати статус пам'ятки Національного значення, але ніякої відповіді не було.

Тепер на Поштовій, попри віднайдену частину вулиці часів Київської Русі, хочуть побудувати торговельно-розважальний комплекс. 21 червня Київрада проголосувала за проект рішення щодо Поштової площі у столиці, який не передбачає створення музею та припинення інвестиційного договору.

За матеріалом Громадського

київ будівництво історія

Знак гривні
Знак гривні