Нове отруєння у Солсбері. Знову газ Новачок

Контртерористичний підрозділ Великої Британії заявив, що чоловік та жінка, яких госпіталізували у місті Солсбері, були отруєнні речовиною «Новичок», у використанні якої відносно екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля Британія звинуватила Росію.

Про це йдеться у заяві Скотленд-Ярду, - передає Громадське телебачення.

«Після детального аналізу зразків ми можемо підтвердити, що чоловік та жінка піддались дії речовини «Новичок», яка була ідентифікований як та ж, яку використали при отруєнні Юлії та Сергія Скрипалів», — йдеться у заяві.

Зазначається, що тепер правоохоронці мають на меті встановити, як постраждалі зазнали впливу речовини.

Раніше поліція Британії заявляла, що немає версій щодо причин отруєння чоловіка та жінки, яких госпіталізували у Солсбері.

Нагадаємо, вранці 4 липня стало відомо, що поблизу Солсбері госпіталізували двох людей унаслідок отруєння невідомою речовиною. Жінку та чоловіка у віці близько 40 років відправили у важкому стані в лікарню міста Солсбері.

Інцидент стався ще увечері 30 червня на вулиці Магглтон — постраждалих знайшли на вулиці непритомними.

Нагадаємо, у березні цього року 66-річний громадянин Росії, колишній розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням. З ним була його донька Юлія.

Британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля не могло бути здійснене без схвалення Кремля.

Прем'єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ.

британія тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні