Визначено переможця конкурсу на проект музею Революції гідності (ФОТО)

Міжнародне журі оголосило переможця архітектурного конкурсу на кращий проект Музею Революції Гідності, який планують звести у Києві.

Результати конкурсу були оголошені 28 червня на брифінгу в Києві, повідомили Громадському організатори конкурсу.

Відтак, переможцем конкурсу став проект німецьких архітекторів професора Яна Кляйхуса та Йоханеса Кресснера Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH. Проект отримав «першу премію» і право на розробку вигляду музею.

​«Цей проект найсвітліший. Думаю, задовольнить найбільшу частину людей. Можливо, інші проекти чимось викликали би певні суперечки. В цьому є чітка прив’язка до Майдану. Я бачу в ньому продовження підйому на пагорб», — розповів про переможця Володимир Бондарчук, голова ГО «Родина Героїв Небесної Сотні».

«Другу премію» отримав проект київських архітекторів Антона Олійника та Олексія Пахомова з «Buro/architects».

«Третя премія» дісталась проекту французькому Lina Ghotmeh Architecture. Очолює проект архітектор Ліна Готме.

Виставка конкурсних проектів в номінації «Музей Революції Гідності» буде відкрита з 13 липня по 13 серпня 2018 року на 1 поверсі Будинку Архітектора у Києві.

Після підведення підсумків конкурсу в номінації «Музей Революції Гідності» та громадського обговорення конкурсних пропозицій буде укладено договір із переможцем конкурсу та розпочато роботи із розробки проектно-кошторисної документації. Проект планується до реалізації.

Конкурс в номінації «Музей Революції Гідності» відбувся як двостадійний.

Конкурсні проекти Стадії І конкурсу подавалися до 25 січня 2018 року. На конкурс в номінації «Музей Революції Гідності» було подано 12 конкурсних проектів.

20 лютого 2018 року було визначено 6 фіналістів номінації «Музей Революції Гідності», які продовжили змагання в Стадії ІІ за уточненим конкурсним завданням з урахуванням проекту-переможця номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні».

В березні відбувся колоквіум з учасниками конкурсу в номінації «Музей Революції Гідності», протягом якого учасники отримали відповіді на питання щодо уточненого конкурсного завдання ІІ Стадії конкурсу та відвідали територію проектування та територію революційних подій.

Громадське телебачення

майдан київ історія архітектура

Знак гривні
Знак гривні