Українську омбудсменку й журналістів у Лабитнангі не пускають до Сенцова (ФОТО)

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що вона прибула до колонії «Білий ведмідь» у російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова, який голодує 46-й день.

Пані Денісова зазначила, що наразі її не пускають до колонії, вона сказала, що продовжувала стукати у двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати.

Омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб перебалакати».

Денісова також наголосила, що на міці біля колонії присутні українські журналісти з «УНІАН», телакалу «1+1», «Україна» та «Прямий». Їх також не пускають.

На питання, чи є якісь шанси, що українська омбудсмен відвідає все ж таки Сенцова, пані Денісова відповіла, що «шанси цього наближаються до нуля».

Водночас сама російська омбудсменка Москалькова опублікувала в Instagram світлину з території колонії.

«Приїхала в ВК «Білий ведмідь» разом з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком для зустрічі з Олегом Сенцовим», — йдеться в описі до фото.

Український журналіст Роман Цимбалюк опублікував фото з Лабитнангів, також зазначивши, що до колонії не пускають.

Денісова раніше написала листа в Адміністрацію президента Росії через недотримання гарантій, які їй надав Путін щодо безперешкодного доступу до політв’язнів.

26 червня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

27 червня уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що не буде просити президента Володимира Путіна про помилування українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова.

Російський омбудсмен заявила, що, на її думку, здоров'ю Сенцова нічого не загрожує.

Раніше його адвокат повідомив, що Сенцов не припинятиме голодування і передає ЄСПЛ «великий привіт».

25 червня генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити політв’язня Сенцова. Але в Кремлі заявили, що Сенцова не можна помилувати на підставі цього прохання.

У Мін'юсті Росії офіційно підтвердили українське громадянство Сенцова. Це спростовує твердження російської сторони проте, що Сенцов на момент засудження був громадянином Російської Федерації.

14 червня Європарламент підтримав резолюцію щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів Кремля.

Громадське телебачення

анексія окупація крим сенцов росія репресії

Знак гривні
Знак гривні