Оборонні підприємства можуть дозволити приватизувати

Рада національної безпеки та оборони України, уряд та комітет Верховної Ради з питань національної безпеки готують законопроект, який зніме заборону на приватизацію державних оборонних підприємств.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Ми проводимо активну роботу і з Кабміном, і з Верховною радою, зокрема профільним комітетом, щоб на законодавчому рівні зняти будь-які обмеження на приватизацію державних оборонних підприємств, а також здійснення інвестицій, в тому числі міжнародних, у ці підприємства», —заявив Турчинов.

За його словами, наразі чинне законодавство забороняє як приватизацію підприємств оборонного комплексу, так і здійснення інвестицій у них.

Крім цього, Турчинов заявив, що рішення РНБО щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності компаній оборонного комплексу набуло чинності. Зокрема, воно руйнує монополію державних спецекспортерів, тому будь-яке підприємство, що виготовляє продукцію «оборонки», може експортувати її без посередників.

Раніше питання експорту продукції оборонних підприємств розслідували у НАБУ. Зокрема, там повідомляли, що в Укроборонпромі здійснювали маніпуляції з контрактом на $39 млн на постачання запчастин для літака «Антонов» AN-32 міністерства оборони Іраку.

армія законопроект бізнес

Знак гривні
Знак гривні