Ще один відомий журналіст перебирається в політику (ВІДЕО)

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що завершує кар'єру журналіста та займатиметься політикою.

«Я думаю, що від завтрашнього дня я направлю заяву про вихід із складу засновників Громадського телебачення, щоб не було конфлікту інтересів і щоб взагалі не порушувати журналістську етику», — сказав Гнап.

У своєму Facebook журналіст опублікував відеозвернення і повідомив, що візьме участь у парламентських виборах.

«Обов'язково візьму участь у парламентських виборах. Стосовно президентських, то я закликаю всіх політиків демократичного табору об'єднатися заради праймеріз, на яких обрати найкращого і найдостойнішого кандидата, якого ми всі підтримаємо. Особисто я готовий взяти участь у цих президентських праймеріз. Хоча ця ідея видається мені абсолютно божевільною. Але тільки божевільні ідеї по-справжньому змінюють світ», — заявив Гнап.

"Часто можна почути, що наші колеги-журналісти раніше пішли у владу і їм мало що вдалося. Тому, мовляв, який сенс іти в політику? Що це дасть?

По-перше, їм вдалося не так вже й мало. А по-друге, вдалося б набагато більше, якби їх не було так обмаль у владі. Скільки порядних народних депутатів ви можете назвати? 10? 20? І це з понад 400....

Відтак, я прийняв рішення залишити журналістику. І йти в політику.

Бо я можу зробити ще тисячу журналістських розслідувань. Викрити ще дві тисячі корупціонерів. Але бачу, як рік за роком вони все спокійніше почуваються. І нахабно сміються тобі в обличчя, знаючи, що навіть втративши посаду, влаштують туди свого кума, через якого так само крастимуть наші податки і наше спільне майно."

Нагадаємо, журналісти Мустафа Найєм та Сергій Лещенко у 2015 році вирішили залишити професійну діяльність та пішли у політику. Вони обралися депутатами до парламенту від партії «Блок Петра Порошенка».

За матеріалами Громадського та Радіо Свобода

гнап змі політика

Знак гривні
Знак гривні