За українських політв'язнів заступилися генсек ООН і генсек Ради Європи

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час візиту до Москви ставив питання щодо українських політв’язнів Кремля.

Про це на брифінгу заявив його заступник Фархан Хак.

«Генеральний секретар в курсі ситуації, яка стосується українських громадян, утримуваних в Росії, і він обговорював тему під час своїх зустрічей у нещодавньому візиті до Москви», — сказав Хак.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд надіслав офіційний запит президенту Росії Володимиру Путіну про помилування українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова.

«Документ було відправлено, чекаємо на офіційне підтвердження дипломатичними каналами Росії», — відповіли в Раді Європи.

Зазначимо, що таке прохання про помилування генсек Ради Європи має право надсилати відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, нарешті у Мін'юсті Росії офіційно підтвердили українське громадянство Сенцова. Таким чином, це спростовує твердження російської сторони проте, що Сенцов на момент засудження був громадянином Російської Федерації.

Адвокат Сенцова після зустрічі з політв'язнем у колонії повідомив, що Олег не планує просити Путіна про помилування. Адвокат повідомив, що у політв'язня через голодування почалися проблеми з нирками та серцем.

Олег Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини.

За матеріалами Громадського ТБ

оон герої сенцов

Знак гривні
Знак гривні