Рада хоче змінити акредитацію журналістів через торгівлю посвідченнями та поведінку партійних журналісток (ФОТО)

Народна депутатка, перша заступниця глави комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова закликала змінити положення про акредитацію представників медіа в парламенті через поведінку двох журналісток.

Про це Червакова повідомила у Facebook, - передає Громадське ТБ.

Раніше профільний комітет позбавив акредитації журналісток партійних видань «Радикальної партії Олега Ляшка» Flash on Time News та «Громадський вісник Києва» — Юлію Махмуді та Валерію Єгорову — через непристойні жести в кулуарах парламенту.

Червакова зазначила, що проблема «більш ширша», бо, відповідно до нинішніх правил, Рада не може відмовити журналісту в акредитації.

«Торгівля журналістськими посвідченнями, в тому числі — з метою подальшого потрапляння в парламент, вже перетворилася на потворний бізнес», — додала вона.

Депутатка наголосила, що зміни в положення про акредитацію не повинні перетворитися на «репресивний інструмент», за допомогою якого будуть відсіюватися «неугодні журналісти».

Вона запропонувала створити громадську раду, яка має стати «додатковим запобіжником».

«Рішення по спірним питанням прес-служба виноситиме лише за погодженням з Громадською радою, до якої мають увійти давно працюючі парламентські кореспонденти, які краще за будь-якого чиновника знають, хто в Раді займається журналістською діяльністю, а хто — специфічним бізнесом», — написала Червакова.

Вона також розповіла, що прес-служба парламенту обіцяє доопрацювати нові положення про акредитацію до кінця тижня, щоби профільний комітет розглянув їх до канікул.

Рада ляшко скандал змі

Знак гривні
Знак гривні