Бабченко оприлюднив орієнтування ФСБ на себе (ДОКУМЕНТ)

Російський журналіст Аркадій Бабченко оприлюднив документ, який назвав орієнтуванням ФСБ Росії на себе.

Про це він написав у Facebook, - передає Громадське.

«Відносно Бабченка була проведена перевірка щодо порушення закону за статтею "заклики до масових заворушень". Відрізняється різко негативним ставленням до чинної влади і русофобськими поглядами, які постійно висловлює в Інтернеті», — йдеться у документі.

«Життя потрібно прожити так, аби резюме за тебе писала ФСБ. В орієнтуванні на твоє вбивство», — додав Бабченко.

Щодо російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка була проведена спецоперація СБУ. Увечері 29 травня 2018 року правоохоронці повідомили, що Бабченка вбили, але за добу з'ясувалося, що смерть Бабченка була інсценована українськими спецслужбами. За даними СБУ, замах на нього дійсно готувався.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що інсценування «вбивства» Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувалися замахі. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

Волонтер, учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. Саме він звернувся до СБУ, що, за словами представників спецслужб, дозволило запобігти убивству журналіста.

Суд назвав ім'я підозрюваного в організації замаху на вбивство журналіста Бабченка. Ним виявився Борис Герман. Його взяли під варту на 2 місяці на час розслідування.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували Германа та заплатили $40 тисяч.

кримінал кремль тероризм бабченко фсб

Знак гривні
Знак гривні