Адвокат підозрюваного в організації замаху на Бабченка каже, що Герман готовий розкрити мережу сховків зброї

Борис Герман, якого Служба безпеки України та Головна військова прокуратура підозрюють в організації теракту щодо журналіста Аркадія Бабченка, готовий показати слідству мережу схованок зі зброєю, начебто куплених за російські гроші для організації терактів в Україні.

Про це в Апеляційному суді Києва заявив його адвокат Євген Солодко, - передає Громадське.

«Там зберігаються автомати, гранатомети, кулемети Калашнікова зі снайперськими прицілами», — зазначив адвокат.

За словами Солодка, Герман зробив заяву щодо готовності свідчити про схованки ще 7 червня, однак ніякі слідчі дії з того часу щодо нього не проводились.

«Мені відомо щонайменше про три схованки. Зброю до них привозив з фронту, зокрема, і Цимбалюк», — додав Герман у розмові з журналістами.

Нагадаємо, 31 травня волонтер, учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили $40 тисяч. Завербований українець, якого правоохоронці називають «організатором убивства», найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво». Однак виконавець убивства співпрацював з СБУ.

Президент Порошенко знав про підготовку спецоперації щодо журналіста Бабченка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 1 червня повідомив, що інсценування «вбивства» Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувався замах. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

кримінал кремль тероризм путін бабченко росія київ

Знак гривні
Знак гривні