Не тільки Україна. 800 млн людей живуть за рахунок заробітчан за кордоном (СТАТИСТИКА)

На сьогодні 800 мільйонів людей у світі живуть коштом грошових переказів від родичів, які працюють в інших країнах. Так, сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.

«480 мільйонів доларів, які 200 мільйонів трудових мігрантів вислали своїм близьким у 2017 році, пішли у країни, що розвиваються. Це вдвічі більше, ніж у 2007 році, і втричі більше, ніж загальна зовнішня фінансова допомога, виділена цим країнам на розвиток з різних джерел», — йдеться в повідомленні ООН.

Зробітчани підтримують світову економіку, - підкреслює ООН, чиє повідомлення переклало Громадське.

В середньому більшість працівників-мігрантів посилають додому по 200-300 доларів кілька разів на рік. На їхній батьківщині ці суми найчастіше складають до 60 відсотків сімейного доходу і є основним засобом існування для мільйонів сімей.

У періоди криз суми переказів зростають у зв’язку з необхідністю відшкодувати збитки від втрати врожаю, худоби та інших непередбачених складнощів з веденням господарства.

Близько 75% цих грошей витрачають на їжу і медикаменти, а також оплату навчання дітей і проживання. Решта 25% накопичують або вкладають у власну справу.

«Одержувачі приблизно половини висланих коштів проживають у сільській місцевості, де сьогодні зосереджено 75% найбідніших жителів планети», — йдеться в повідомленні.

Загалом на сьогодні у світі налічують близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів.

світ економіка суспільство оон

Знак гривні
Знак гривні