Крисіну поміняли умовний термін на реальний (ВІДЕО)

Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу щодо вироку суду першої інстанції у справі про вбивство В'ячеслава Веремія і засудив Юрія Крисіна до 5 років реального ув'язнення.

Про це пише Цензор.

Юрій Крисін у залі Апеляційного суду заявив, що повністю визнає свою провину. "Я вину повністю визнаю і повністю каюся. Прошу рішення Шевченківського суду залишити без змін", - заявив Крисін після закінчення судових дебатів, після чого колегія суддів пішла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію прокурорів і представників потерпілих на рішення Шевченківського райсуду про умовний термін покарання для керівника групи "тітушок" Юрія Крисіна, якого звинуватили в причетності до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна засудили до 5 років ув'язнення.

Повідомляється, що прокуратура наполягала дати Крисіну шість років позбавлення волі, а представники потерпілих - сім років.

Касаційна скарга може бути подана протягом трьох місяців з дня проголошення вироку. Також Крисіну зарахували час перебування в СІЗО з розрахунку один день за два.

"На думку колегії суддів, було недостатньо підстав для визнання щирого каяття Крисіна, оскільки висновки суду першої інстанції з цього приводу не мотивовані. З поведінки Крисіна в судах першої та апеляційної інстанцій щирого каяття також не вбачається. Також при призначенні Крисіну покарання не враховано ступінь тяжкості правопорушення, яке належить до тяжких, характер протиправних дій, які характеризувалися неповагою до суспільства, невмотивованою жорстокістю. Без уваги суду залишилися обставини, на тлі яких Крисін чинив протиправні дії, його роль в них і залучення інших осіб," - зачитав суддя Микола Ященко.

"Також обґрунтовані доводи про незаконне звільнення Крисіна від відбування покарання. Суд першої інстанції, звільняючи Крисіна від реального покарання, не надав доказів на підтвердження виправлення Крисіна. Також він не врахував ступінь тяжкості правопорушення, характеру протиправних дій та наслідків, поведінки Крисіна для усунення протиправної поведінки. Можливість виправлення без відбування покарання неможлива", - зачитав суддя.

"Скасувати вирок у частині призначеного покарання, ухвалити новий вирок, визнати Крисіна винним за ст. 296 КК України. Призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Зарахувати період перебування під вартою", - зазначив Ященко.

Відео винесення вироку - Цензор:

антимайдан майдан справимайдану суд крисін

Знак гривні
Знак гривні