Найбільший дитячий табір України погрожують закрити за порушення техніки безпеки

Співробітники ДСНС під час перевірки виявили низку порушень у найбільшому таборі на материковій (на відміну від незаконно анексованої РФ) частині України «Молода гвардія» в Одесі. Одним з виявлених порушень була відсутність централізованої пожежної сигналізації.

Про це на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник начальника ГУ ДСНС Одеської області Михайло Вовк, передає кореспондентка Громадського.

Крім «Молодої гвардії», закрити можуть санаторій «Затока» та бази відпочинку «Чорноморка» і «Мрія».

Наразі ДСНС подала позов до адміністративного суду щодо виявлених порушень. Одним з цих порушень є відсутність централізованої пожежної сигналізації.

«Молода гвардія» — найбільший табір України після «Артеку», що розташований в анексованому Криму.

Пожежа в дитячому таборі «Вікторія» почалася в ніч на 16 вересня 2017 року. Спочатку повідомлялося про загибель двох дітей унаслідок пожежі. Згодом поліція знайшла фрагменти тіла ще однієї дитини. Відтак, під час пожежі загинули троє дітей.

3 жовтня минулого року прокуратура повідомила про підозру екс-заступниці міського голови Одеси Зінаїді Цвірінько. Згодом суд обрав їй запобіжний захід.

А виховательку табору «Вікторія», взяту під варту, звільнили на поруки.

скандал одеса освіта пожежа школа

Знак гривні
Знак гривні