Маск проводить суттєві скорочення на збитковій Tesla

Через збитки Ілон Маск вирішив провести скорочення в своїй компанії; відомо також, що його компанії масовано субсидуються американськими платниками податків.

Засновник виробника електромобілів Tesla Ілон Маск заявив про намір скоротити 9% співробітників, щоб знизити витрати компанії та вивести її у прибуток.

Про це йдеться в листі Маска персоналу Tesla, який підприємець опублікував у Twitter, - передає Громадське.

Маск запевнив, що скорочення працівників не вплине на досягнення показників виробництва Model 3. Раніше він заявляв, що компанія планує налагодити випуск п’яти тисяч Model 3 на тиждень до кінця червня.

Як повідомляє канал CNBC, наразі у Tesla працюють близько 46 тисяч людей. Таким чином, внаслідок скорочення компанію покинуть понад чотири тисячі співробітників.

«Оскільки Tesla ще не показувала річного прибутку за майже 15 років існування, очевидно, що гроші — це не те, що нами рухає. Нас надихає можливість прискорити світовий перехід на екологічно чисту енергію, але ми ніколи не досягнемо цієї мети, якщо не доведемо, що можемо бути стабільно прибутковою компанією. Це обґрунтована і справедлива критика на адресу Tesla», — зазначив Маск у листі.

Раніше акціонерам Tesla порадили зняти Маска з посади глави ради директорів.

Повідомлялося, що акції Tesla почали падати через невиправдання очікувань інвесторів щодо кількості вироблених автомобілів та через проблеми з автопілотом.

У лютому 2018 року компанія відзвітувала про рекордні збитки, які сягнули 675 млн доларів.

У травні 2018 Tesla втратила $2 млрд через небажання Маска відповідати на запитання аналітиків.

Аналітики Bloomberg повідомляли, що у компанії Ілона Маска Tesla можуть закінчитися гроші вже у 2018 році.

сша бізнес автомобілі маск

Знак гривні
Знак гривні