Нація, що дала світові Крила й Пісню, трипільська пшениця у США. Найбільш дивні твердження з українських підручників

8 червня Міністерство освіти і науки повідомило, що з 2017 року антидискримінаційна експертиза за методологією UNICEF шкільних підручників, які готуються до друку за державний кошт, виявила численні випадки дискримінації. Почитати про них можна за лінком - а у нас веселіше.

Журналісти українського видання Заборона почитали підручники й собі - але натомість наловили антинаукових перлів, не без расистських інсинуацій:

Наприклад, ось цитати з підручника “Географії” для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів, який розміщений на сайті Інституту модернізації змісту освіти – структури, підпорядкованої МОН. Згідно з наказом МОН, цей підручник має гриф “Рекомендовано Міністерством освіти і науки України“. Надруковано за державний кошт.

А як же нація стартапів? :)

«Фактично тисячі років Україна існувала в одних і тих самих межах. Люди тут займалися тим самим, чим займаються і сьогодні — вирощували пшеницю і жито, овочі і фрукти, розводили худобу. Займалися ремісництвом і мисливством, обмінювалися товарами з близькими і далекими народами. Античні дослідники відзначали атлетичну будову чоловіків, їхню хоробрість і войовничість, а також красу жінок. Хіба це не характеристика сучасного українського народу?».

Де була Месопотамія?

«Неймовірно багата, розмаїта і гарна природа України породила феноменальні якості української нації, які вона рознесла по всьому світу. Скрізь на Землі, де є чорноземні ґрунти (Україна, Молдова, Росія, Казахстан, Киргизстан, Канада, США, Аргентина, Бразилія), живуть і обробляють землю українці — найдавніша хліборобська нація світу».

«Сьогодні генетично українською, трипільською пшеницею, що її завезли українські переселенці до США, Росії, Канади, Казахстану, Аргентини, годується весь світ».

Ікар би плакав...

«Нездоланна тяга до зірок — це особливість українського характеру. Вона знайшла свій реальний прояв у технічній творчості з ракетобудування і освоєння космічного простору. Українці в цій царині зробили більше, ніж усі інші народи світу разом узяті. Теорію космічних польотів розробили і втілили в життя етнічні українці: О. Засядько, М. Кибальчич, К. Ціолковський-Наливайко, Ю. Кондратюк, С. Корольов, В. Глушко, В. Челомей, М. Яримович, С. Дудчак, М. Янгель, Г. Лозино-Лозинський, І. Сікорський. Наша нація дала світові Крила».

Зате як ми гарно співаємо

«Століттями українці створювали наймелодійніші у світі народні пісні. Жодна нація на нашій планеті не має понад 200 тисяч народних пісень. Українська народна мелодика була покладена в основу європейської музики, а українські народні мелодії стали народними від Польщі до Росії, від США до Японії. Крім хліба, українці дали світові Пісню. Нація, яка дала світові Пісню, Хліб і Крила, здатна перетворити Україну на одну з провідних країн світу».

Яволь!

«Серед деяких німецьких істориків побутує думка, що українці є слов’янізованими германцями. Звідси ніби притаманні українцям працелюбність, акуратність тощо. Для її підтвердження наводилися факти, що в українській мові багато слів, близьких до німецької і англійської мов, яких немає в російській мові (наприклад, українське «цибуля» і німецьке «цвібель»). Ви, певно, знаєте, що українське «решта», «мабуть», «струмок», англійською «рест», «мейбі», «стрім» тощо».

Ну як без цього

«Американські вчені вважають українців найдавнішою нацією світу. Вони обґрунтовують своє твердження тим, що українська нація — єдина у світі, яка веде свій початок з тисячолітніх глибин матріархату. Тільки в українців людська істота називається словом жіночого роду — «людина». Тільки в українців людиною є жінка, в усіх інших націй нею є чоловік (ман, мен, чєловєк, чловєк, гомо тощо). В українців навіть мала людина теж зветься словом жіночого роду — «дитина». У росіян — це «ребёнок», тобто він».

І без цього

«Донедавна в європейських країнах панувала теорія і практика мультикультуралізму. Європейські політики вважали, що переселенці з інших держав, сприймаючи поступово культуру і традиції їхніх країн і народів, вивчаючи мову, будуть ставати німцями, французами, італійцями тощо. Та цього не сталося. Представники національних меншин віддали перевагу відособленому існуванню, збереженню власних традицій, мови, релігії тощо. І сьогодні ми бачимо, що ця тенденція поширюється світом. Національні меншини оселяються у власних кварталах і районах, куди вони воліють не пускати чужинців. Таким чином, в європейських країнах формуються своєрідні міні-держави національних меншин. Вони нерідко стають не просто нейтральними для традиційних держав і їх громадян, але й ворожими».

«У наш час серед національних меншин ісламської віри поширюються радикальні ідеї, відбуваються жахливі терористичні акти. Подібні проблеми є не лише у Європі».

наука школа маразм гумор

Знак гривні
Знак гривні