Київські тарифи на опалення і гарячу воду планують знизити на третину

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) опублікувала проект постанови про тарифи для Київтеплоенерго на виробництво теплової енергії для централізованого опалення та постачання гарячої води.

Виходить, він вічно завищував

У проекті, який розглянуть на засіданні комісії 14 червня, пропонується з першого серпня знизити тарифи на третину, - передає Хмарочос.

Так, тариф на теплову енергію для населення становитиме 784,58 гривень/Гкал (без ПДВ). У порівнянні з чинним тарифом Київенерго – 1 104,96 грн – він зменшиться на третину.

Тариф на електрику пропонують встановити на рівні 182,93 коп./кВт-годину.

Тариф на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води складе 477,19 грн/Гкал; для установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів – 1187,20 грн/Гкал; для потреб інших споживачів – 1186,56 грн/Гкал.

Після прийняття комісією проект рішення винесуть на громадські слухання. Після отримання ліцензії Київтеплоенерго має намір виробляти електричну та теплову енергію на столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Ці дві теплоелектростанції забезпечують 75% будинків Києва і мають перейти до Київтеплоенерго першого січня.

У травні надавачем послуг гарячої води і теплопостачання замість ахметовського Київенерго стало Київтеплоенерго. Через це виникла суперечка між комунальниками та Нафтогазом. Київтеплоенерго відмовляється брати на себе 4,8 мільярда гривень боргу перед Нафтогазом, які Київенерго накопичило за 16 років.

ахметов жкг київ

Знак гривні
Знак гривні