В Україні з’явився перший онлайн-курс для викладачів університетів

41% студентів стверджують, що вища освіта в Україні не відповідає вимогам роботодавців. І кожен п’ятий роботодавець підтверджує, що знання та кваліфікація випускників закладів вищої освіти (ЗВО) - недостатні. Професійна спільнота “Вище”, що має на меті підвищення кваліфікації викладачів, пішла шляхом діджиталізації і створила онлайн-курс з ефективних презентацій. Тепер онлайн-лекції допоможуть по-новому поглянути на процес навчання і презентації знань.

Лекторка курсу Дзвенислава Новаківська – експертка та тренерка з візуалізації даних та презентаційних проектів для бізнесу та НГО. “Наш курс – це не про вміння робити презентації, а про вироблення абсолютно нової методики донесення ідеї до цільової аудиторії. Адже вміння зробити інформацію наочною та доступною – це ключ до ефективного викладання”.

Курс складається з п’яти лекцій, які тривають до п’яти хвилин. Український викладач зможе з’ясувати, як визначати основну ідею презентації, ефективно візуалізувати матеріал, розповідати історію. А після успішного складання тесту зможе отримати сертифікат.

За словами Анастасії Нуржинської, співзасновниці спільноти “Вище” та експертки з комунікацій, візуалізація займає перше місце серед методів донесення інформації: “Для викладача, який щодня проводить 2-4 пари, дуже важливо вміти правильно візуалізувати інформацію – так він допоможе систематизувати знання не лише студентам, але й собі”.

Як зазначає співзасновниця спільноти “Вище” та експертка з управління проектами Наталія Старинська: “Мені імпонує модель “перевернутого класу”, коли пасивним навчанням, тобто лекціями і читанням, студенти займаються вдома, а лекційний час присвячується спільним проектам та вирішенням практичних завдань. У цьому викладачам можуть допомогти онлайн-курси, які розширюють можливості для використання інших підходів у навчанні”.


Онлайн-курс “Ефективні презентації” можна пройти вже зараз

освіта технології реформи

Знак гривні
Знак гривні