В Японії працівниць фірми зобов'язали народжувати дітей згідно з чергою

Японську працівницю почав ображати її керівник, після того як вона завагітніла раніше, ніж надійшла її «черга». Жінка працювала в приватному центрі догляду за дітьми. Проте директор центру розподілив, коли жіночий персонал має народжувати дітей. Її вагітність була «позачерговою».

Про цей досвід повідомив її чоловік одній з провідних японських газет Mainich Shimbun, пише Telegraph.

Він написав, що дружина відчувала тривогу, коли дізналась, що вона вагітна. Адже вона завагітніла раніше, ніж старші за віком співробітниці.

Ще одна жінка у віці 26 років також повідомила про те, що керівник жіночого колективу у компанії, яка займається косметикою, сказав, що їй заборонено мати дитину, поки їй не виповниться 35 років. Вона отримала документ із деталізацією графіків пологів та виховання дітей, який був розповсюджений серед всіх працівниць компанії електронною поштою з попередженням: «Егоїстична поведінка підлягає покаранню».

Прем’єр-міністр Шиндзо Абе, посилаючись на політику «womenomics», додав: «Головна мета цієї політики полягає в тому, щоб дозволити більшості жінок поєднувати кар’єру з дітьми, заохочуючи батьків брати участь у догляді за дітьми, дозволяючи відпустки для жінок та чоловіків, надання послуг для догляду за дітьми тощо».

Український переклад - Хмарочос

японія абзац

Знак гривні
Знак гривні