Трамп розвалює Велику сімку і знову вилизує Путіна (ВІДЕО)

Президент США Дональд Трамп буквально грюкнув дверима у Канаді під час саміту країн Великої сімки. І грюкнув так, що відлуння ще довго звучатиме у вухах президентів. Американський президент фактично пересварився зі світовими лідерами через економіку та Росію, яку він закликав розуміти та до якої слід "бути добріше".

Уперше за 40-річну історію елітного клубу саме існування G7 поставлено під сумнів. Ті, хто вважався спільним голосом світу, виявилися опонентами. По-перше, Трамп раптом заговорив про вісімку.

"Неважливо, як ви це називаєте. Це була Велика вісімка, тому що Росія була залучена, а тепер Росії немає. Не подумайте, я люблю нашу країну. І я був нічним кошмаром для Росії. Та попри це - Росія має бути на цій зустрічі. Чому ми ведемо перемови без неї?" - заявив американський лідер на галявині білого Дому перед відльотом у канадський Квебек.

Окрім цього, США та Канада розсварилися через введення Штатами тарифів на канадську сталь і алюміній. Про те, наскільки це не сподобалося Канаді й наскільки "образливо", заявив прем'єр Джастін Трюдо:

Після цього Трамп заявив, що якщо Канада введе симетричні тарифи, то пожалкує, а твердження Трюдо начебто неправдиві - й наказав не підписувати спільне комюніке Великої сімки.

Трамп поїхав з зустрічі раніше, ніж вона закінчилася - зокрема, демонстративно ухилившись від зустрічей щодо клімату (він - серед тих, хто заперечує зміни клімату й раніше вивів свою країну з Паризької кліматичної угоди).

Детальніше - у статті англійською мовою.

Огляд українською мовою (обережно, шість рекламних роликів на 8-хвилинне відео):

скандал канада сша путін росія трамп

Знак гривні
Знак гривні