Жеребкування на вступ у перші класи автоматизують з 2019 року

Наразі ж у багатьох школах пишуть просто "вільних місць нема, жеребкування не буде".

Лише один з численних прикладів

Іще один подібний приклад

Процес жеребкування для зарахування дітей на вільні місця у перший клас планують автоматизувати завдяки електронним реєстрам з 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, - передає Громадське.

У 2019 році МОН спільно з органами місцевого самоврядування міст, які будуть готовими до запровадження такого проекту, сформують реєстри, що використовуватимуться для зарахування дітей до шкіл. Частина місцевих органів самоврядування вже розпочали роботу над реєстрами, проте для їхнього доопрацювання та ефективного використання потрібен час.

«Саме тому, доки реєстри перебувають ще на етапі розробки, було запропоновано процедуру проведення жеребкування безпосередньо в школах. Процедуру виписано таким чином, щоб вона не була вразливою до зловживань та відкритою для контролю з боку широкої громадськості» — додали у Міносвіти.

Запровадження реєстрів не скасовує принципу територіальної доступності, згідно з яким право гарантованого місця у школі матимуть діти, які проживають на території обслуговування закладу.

«Одне із завдань таких реєстрів — забрати процес підтвердження місця проживання дитини зі шкіл, адже це не властива для директорів закладів освіти функція», — зазначили у відомстві.

Створення таких реєстрів передбачене новим Законом «Про освіту», ухваленим 5 вересня 2017 року.

корупція освіта технології реформи школа

Знак гривні
Знак гривні