Почався суд над кілером, який намагався убити Адама Осмаєва. Довести, що він агент Росії вкрай важко

Підсудний Артур Денісултанов кілька разів зустрічався з екс-депутатом Держдуми РФ Іллею Пономарьовим, вдаючи журналіста, а також з керівниками Радикальної партії та іншими політиками, на одного з яких в подальшому було також скоєно замах.

Про це Адам Осмаєв написав на своїй сторінці у Facebook, - пише Цензор

"Почався суд над людиною, яка, вдаючи журналіста, наблизилася до мене з Аміною і спробувала нас вбити. Відомо, що підсудний кілька разів зустрічався з екс-депутатом Держдуми РФ Іллею Пономарьовим, вдаючи журналіста, а також з керівниками Радикальної партії та іншими політиками, на одного з яких в подальшому було також скоєно замах (Ігор Мосійчук). До цього підсудний був фігурантом справи про вбивство колишнього охоронця Рамзана Кадирова у Відні після того, як той подав до суду на Кадирова за тортури ", - написав він.

"Для нас очевидно, що підсудний виконував завдання від російських спецслужб і намагався наблизитися до потенційних жертв за списком на кшталт "списку Бабченка". Але без зізнання це дуже складно довести у подібних справах, навіть коли все відбувається під контролем спецслужб, як ми бачимо зі справи Бабченка. Тому не дивно, що в обвинувальному висновку сказано, що підсудний хотів убити нас з особистої неприязні. У будь-якому випадку, я переконаний, що цей горе-кілер повинен як мінімум бути ізольованим від суспільства до кінця своїх днів, оскільки за ним тягнеться довгий шлейф злочинів у різних країнах", - підкреслив Осмаєв.

Нагадаємо, увечері 1 червня 2017 року в Києві відбувся замах на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву - чеченських добровольців, учасників АТО. Вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім'я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва. Своєю чергою, дружина Осмаєва Аміна Окуєва, яка воювала на Донбасі в лавах ЗСУ, вистрелила в нападника і поранила його.

Але другий замах закінчився гірше. 30 жовтня на переїзді біля населеного пункту Глеваха Київської області автомобіль, в якому перебували Аміна Окуєва та Адам Осмаєв, розстріляли із засідки диверсанти. Окуєва загинула, Осмаєв зазнав поранень.

суд Убивство осмаєв росія

Знак гривні
Знак гривні