Знищуй, руйнуй, забудовуй: Київрада провалила створення музею на Поштовій

Київська міська рада провалила голосування щодо створення музею на Поштовій площі. Під час голосування за відповідний проект в другому читанні не вистачило голосів.

Як повідомляє кореспондентка Громадського, не вистачило 5 голосів: проголосувало 56 за необхідних 61.

Документ передбачав припинення договору із компанією-інвестором «Хенсфорд-Україна», з котрою у 2013 році КМДА уклала договір на будівництво Торговельно-розважального центру на Поштовій площі Києва.

Проектом також передбачено продовження археологічних розкопок та створення музею історії на території Поштової площі.

Після голосування в першому читанні документ пройшов усі відповідні інстанції був включений до порядку денного, втім, згодом міський голова його відкликав. Автор проекту Сергій Гусовський та ініціативна група наполягали на включення документу до порядку денного з голосу, як невідкладного. Пропозицію підтримали.

Втім, депутати на чолі з Олександром Нікоряком та Вікторією Мухою наполягали на внесенні правок у документ, які під час розгляду на комісії з питань культури блокував автор проекту, зазначаючи, що вони істотно змінюють суть документу.

Міського голови Віталія Кличка та його профільного заступника Олексія Резнікова не було на засіданні. Автор проекту Сергій Гусовський зазначив, що проект повторно виноситимуть на голосування під час наступного засідання.

Нагадаємо, 19 квітня Київська міська рада в першому читанні проголосувала за створення музею на Поштовій площі.

Тоді ж під Київською міською державною адміністрацією зібралися близько 50 активістів, які вкотре вимагали припинити договір про забудову історичної території Поштової площі та Андріївського узвозу.

Міський голова Віталій Кличко заявив, що музей на Поштовій буде, але розривати договір із забудовником Київрада не може.

київ будівництво історія

Знак гривні
Знак гривні