Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд

Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд у другому читанні під час засідання 7 червня. «За» проголосували 315 депутатів.

Згодом віце-спікерка парламенту Ірина Геращенко повідомила, що ще два депутати також підтримали проект, але їхня картка не спрацювала. Це — депутати від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм та Ніна Южаніна.

Таким чином, за Антикорупційний суд проголосували загалом 317 депутатів, - уточнює Громадське.

«Це є перемога», — заявив автор проекту, президент Петро Порошенко, який прийшов на засідання Ради.

«Сьогодні ми завершили формування антикорупційної інфраструктури. Я хочу наголосити на рішучості дій влади у боротьбі з корупцією», — додав глава держави.

Порошенко звернувся до Уряду щодо того, аби відкрити фінансування нового органу. А наприкінці промови подякував депутатам за такий «подарунок на четверту річницю мого президентства».

Після чотирьох сесійних днів розгляду поправок і кількох місяців переговорів з Міжнародним валютним фондом і Венеціанською комісією, спірною залишалася правка щодо повноважень Громадської ради у процесі добору суддів, яку так і не узгодили з МВФ.

Згідно з рішенням комітету Ради з питань правової політики та правосуддя, ухваленим 7 червня, до складу громадської ради входитиме не менше 3 міжнародних експертів.

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців. Серед інших вимог — підвищення цін на газ для населення та створення ринку землі.

корупція закон Рада реформи суд

Знак гривні
Знак гривні