Хитрий Манафорт шифрував своє листування - але забув про iCloud

Зберігання "бекапів" повідомлень зробило всі хитрощі щодо кодування повідомлень беззмістовними.

Колишній радник, зокрема, і Віктора Януковича, Пол Манафорт намагався приховати свої справи від правоохоронців за допомогою шифрування повідомлень.

Про це пише Quartz.

Він намагався перешкодити свідкам свідчити проти нього - спілкуючись із ними за допомогою закодованих WhatsApp та Telegram, проте прокурори отримали доступ до всіх його повідомлень за допомогою екаунта Манафорта на сховищі iCloud.

У повідомленнях він "намагався забезпечити для себе матеріально хибні свідчення", заявляють прокурори.


Нові звинувачення проти Манафорта: підкуп європейських політиків на чолі з таємничим "екс-канцлером" для відмиву Януковича

Манафорт таємно платив європейським політикам у 2012 і 2013 роках за лобіювання проросійського уряду України.

Згідно з документами, Манафорт, який співпрацював із «Партією регіонів» і Віктором Януковичем від 2006 року, почав формувати позитивний імідж українського керівництва і лобіювати його інтереси за кордоном у 2012 році.

Манафорту інкримінують півтора десятка пунктів – серед них, змову проти США, шахрайство, ухилення від сплати податків, відмивання грошей, приховування іноземних рахунків, незаконну лобістську діяльність. Команда спецпрокурора Мюллера просить суд відібрати у Манафорта чотири об’єкти нерухомості в Нью-Йорку і Вірджинії, куплені на гроші, які він отримав під час роботи на уряд Януковича. Також спецпрокурор просить заарештувати гроші на рахунках Манафорта і поліс на страхування життя.

суд технології безпека манафорт

Знак гривні
Знак гривні