КМДА заспокоює: до повної аварійності моста Метро ще аж чотири роки

Панікувати щодо стану мосту Метро не слід, однак зволікати з ремонтом теж не варто, заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян у відповідь на інтерв’ю співавтора проекту моста Георгія Росновського. Росновський заявив, що київський міст Метро може обвалитися будь-якої миті, «абсолютно несподівано», через тріщини та поганий стан арматури. Зате Давтян повідомив, що в 2015-2016 роках обстеження Державного науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій визначило стан моста Метро як четверту категорію, тобто, він є обмежено працездатним.

«Обстеження, зокрема, встановило, що до моменту аварійності ще шість років (з часу проведення цього обстеження). Тобто, теоретично ми маємо встигнути зробити капітальний ремонт до 2022 року», – заявив Давтян, якого цитує Хмарочос.

Зазначимо, що загалом визначають чотири категорії технічного стану будівлі. IV категорія означає, що конструкція вважається непридатною та небезпечною для експлуатації, а також характеризується вичерпанням несучої здатності і небезпекою обвалення.

Давтян також повідомив, що результати експертизи проектно-кошторисної документації очікують у серпні цього року.

Далі знадобиться ще шість місяців на розроблення документації.

Після цього можна розпочинати капремонт, який, за планом, триватиме два роки.

Теоретично, ще можна встигнути. Якраз-якраз.

маразм транспорт місто будівництво абзац

Знак гривні
Знак гривні