У Росії боти хейтять лібералів, які не обурюються Бабченком. Як Кремль маніпулює думкою опозиційно налаштованої інтелігенції

У Росії почалася кампанія з дискредитації результатів розслідування, яке проводить СБУ, після провалу замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник головного редактора телеканалу АТR Айдер Муждабаєв.

"А ось це, на мій погляд, зараз найцікавіше. Те, на що справді варто звертати увагу аналітикам, зокрема західним, якщо їхні голови не забиті ватою чи тирсою. Прочитайте (нижче і в скриншоті). Це написала мені в особисті повідомлення знайома російська журналістка з тих, кого вважають ліберальними. Але вона, на відміну від багатьох, хто навмисно чи мимоволі долучився до цькування Аркадія Бабченка, України і хто просуває в РФ і на Заході ідею про те, що "все - фейк", зберегла гідність і розум. Для мене очевидно: цю ідею взяла на озброєння пропаганда РФ - як компенсацію провалу вбивства Аркадія і для профілактики подальших викриттів.

Зрозуміло, що вони нервують, задіюють зараз і ЗМІ, і ручних обмежених "лібералів", і систему кремлівських ботів для створення загального шуму "фейк, фейк!" Вони роблять усе, щоб заретушувати свій провал і заздалегідь знецінити дані, які ще з'являться щодо їхньої системи масового терору за кордоном, насамперед, в Україні.

"Айдере, я не хочу про це писати публічно, але не можу не поділитися своїм спостереженням. Річ у тім, що останніми днями я отримала і продовжую отримувати якийсь потік брудних анонімних погроз і образ саме через те, що не підтримую загальне обурення вчинком Аркадія, через те, що випадаю із загального хору обурень. Зазвичай всі ці тролі й аноніми про причини своїх погроз не повідомляють, а пиз#ть за все відразу, не уточнюючи. Нинішній приплив лайна відрізняється конкретикою: "Упорота тварюко, скільки ти захищатимеш Бабченка, навіть Пархоменко все зрозумів, а ти, б#дь, коли зрозумієш, коли тобі ноги вирвуть?" - процитував Муждабаєв свою знайому російську журналістку.

"Ось у такому все руслі. Виходячи з цього, я роблю висновок, що громадською ліберальною думкою вміло маніпулюють, і саме такої реакції - загального осуду і обурення - вони й домагалися. Схоже, що тут теж своя "спецоперація", - резюмував головний редактор телеканалу АТR.

кремль путін опініон бабченко

Знак гривні
Знак гривні