Знущання. Lufthansa зняла відео Росія-2018 до ЧС з футболу - на київській Русанівці (КАРТА)

Компанія Lufthansa на своїй фейсбук-сторінці запостила відео з написом Russland-2018 до Чемпіонату світу з футболу, під музику "Калінка-калінка":

Ролик на момент написання новини набрав уже понад 900 тисяч переглядів.

"Цього року [чемпіонат пройде] ... в Росії. Тут теж є гарні куточки...", - сказано в описі до відео (... in Russia. Here too there are beautiful corners... чи в німецькій версії: ...in Russland. Auch hier gibt es schöne Ecken...). Куточок і справді гарний.

Тільки от, як помітили користувачі фейсбук-спільноти Русанівка (лінк для учасників спільноти), насправді відео знято саме на цьому острові в Києві, столиці України - а не в Росії.

Справді, ось той самий будинок на сусідніх Березняках, який видно через канал на відео Люфтганзи:

Відео знято з вулиці Ентузіастів прямо під київським готелем, який донедавна називався "Славутич".

Відповідає й топографія - спуск до води й навіть вицвілі червоні літери на бетонних плитах. Ось тут з моста на гугл-картах навіть помітно ті самі літери, по яких ступають актори начебто в Russland:

Охочі кияни та гості столиці можуть переконатися, сходивши на місце фейку. Ось точна точка зйомки.

ОНОВЛЕНО: У соцмережах висловлюють припущення, що це не так свідома "зрада", як недобросовісна спроба заощадити: можливо, зняте до українсько-польського Євро-2012 відео тепер просто витягли з архіву, наклали новий звук і видали за зняте в Росії до ЧС-2018:

маразм авіація бізнес гумор краса київ футбол

Знак гривні
Знак гривні