Сенцов голодує дев'ятнадцятий день. У 71 місті світу акції на його підтримку

Протягом 1 та 2 червня відбудеться світова акція на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова — Save Oleg Sentsov.

Про це повідомляє спільнота Save Oleg Sentsov у Facebook.

Зазначається, що наразі до акції долучилось 42 іноземних міста, з яких 21 — столиця держави.

Так, акції на підтримку українського політв'язня пройдуть в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейті, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

У Росії пройдуть одиночні акції у Санкт-Петербурзі, Москві та Казані.

В Україні акцію підтримали 29 міст. Зокрема, акції відбудуться у Вінниці, Маріуполі, Краматорську, Одесі, Черкасах, Тернополі, Чернігові, Харкові, Хмельницькому, Львові, Луцьку, Києві, Дніпрі, Житомирі, Острозі, Полтаві, Кривому Розі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Прибірську, Чернівцях, Рівному, Сумах, Ужгороді, Бердянську, Херсоні та Миколаєві.

Зазначається, що учасники акції просять вжити нагальних заходів для збереження життя українського режисера Олега Сенцова, який був визнаний в’язнем сумління Міжнародною Амністією, а також зробити усе можливе для звільнення усіх громадян України, які були позбавлені волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

Також організатори акції закликають більше міст долучитись до глобальної акції на підтримку Сенцова — Save Oleg Sentsov.

Нагадаємо, станом на 1 червня Олег Сенцов тримає голодування 19-й день. Він вимагає звільнити всіх 64 українських політв'язнів на території Росії.

Зазначимо, у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 з яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.

Громадське телебачення

протести крим сенцов росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні