Бідні родичі першого замголови СБУ Демчини раптом обзвавелися дорогими маєтками (ВІДЕО)

Незаможні родичі першого заступника голови СБУ Демчини обзавелися дорогими маєтками, а сам він купив спортивний «Рендж Ровер». Про це йдеться в розслідуванні Радіо Свобода "Павло Демчина. «Вартовий корупції» в СБУ"

Глобальні медіа вийшли з передовицями про гучну операцію української спецслужби.

Ця історія наочно продемонструвала важливість реформи органів Служби безпеки України – посилення ключових функцій – розвідки/контррозвідки, зосередження на антитерористичній діяльності.

У той же час, у спецслужбі є цілі управління, що виконують невластиві для неї функції – боротьби з корупцією, економічними злочинами. І перерозподіл коштів, що виділяються на фінансування «бізнес»-департаментів, очевидно, стане хорошою інвестицією в профільну роботу Служби безпеки України.

«Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший) продовжують розповідати про один із таких непрофільних підрозділів СБУ та його очільника.

Павло Демчина – один з найвпливовіших посадовців СБУ. Він – перший заступник голови служби та очолює відоме «управління К» – по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, яке й саме нерідко опинялося в центрі корупційних скандалів.

Про те, як вже перебуваючи під слідством, Демчина пішов на підвищення, придбав нове елітние авто, та як покращились умови життя його родичів – у розслідуванні «Схем».


ТЕКСТОВА ВЕРСІЯ НА РАДІО СВОБОДА

сбу корупція демчина

Знак гривні
Знак гривні