Хто такий замовник убивства Бабченка - працівник фонду Путіна на прізвище Пивоварник

У людини з такими самими даними, як у "замовника" В’ячеслава Пивоварника, якого назвав Борис Герман, затриманий за підозрою в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка - є спільний бізнес з експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

Про це повідомляє The Bell, чиє розслідування перекладає Громадське.

Профіль Пивоварника в Однокласниках

Як зазначає видання, у системі «СПАРК-Інтерфакс» є дані лише про одну людину з таким ім'ям — В'ячеслав Олександрович Пивоварник.

Людина з такими даними керувала або володіла частками у п'яти українських юридичних осіб, зокрема 50% ТОВ «Громадська служба безпеки України», другим співзасновником якого є Сергій Яремович Дєєв.

Людина з іменем та прізвищем останнього фігурує у ЗМІ як діяч українського старообрядництва й експерт російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

За даними СПАРК, цей фонд очолював колишній радянський генерал Леонід Шершнев, який також був засновником націоналістичного фонду «Росіяни» та «Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України».

У соцмережі «Однокласники» є профіль В’ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики та Київському політехнічному інституті. У друзях цього Пивоварника є Борис Герман, який фігурує у справі як підозрюваний в організації теракту проти російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Докладнішу інформацію про людину з іменем В'ячеслав Пивоварник можна знайти на сайті Seminars.management.com.ua, де він названий керуючим партнером компанії «Теленткапітал». Ця ж компанія є поміж заснованих Пивоварником, за даними системи СПАРК. Судячи з Twitter-а компанії, в 2009-2010 роках вона займалася бізнес-тренінгами в Києві.

На сайті також було вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але невдовзі його видалили, як і профіль Пивоварника у «ВКонтакте». Кеш агрегаторів даних з соцмереж свідчить про те, що останнім місцем проживання в акаунті Пивоварника був вказаний Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В’ячеслав Пивоварник, за даними СПАРК, також був гендиректором української компанії «Рускон-Україна». Її власником значиться іноземна компанія «Енервi трейд сервiсіз ЛТД». У реєстрі британських компаній директором компанії NRV TRADE SERVICES LTD зазначений Борис Герман.

Компанія «Рускон-Україна» пов'язана з російським оператором контейнерних перевезень «Рускон», власником якого є бізнесмен, колишній депутат Держдуми Сергій Шишкар, якого видання The Insider називає «близьким другом» колишнього віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна.

Серед контактів компанії «Рускон» зазначено адресу електронної пошти «s.pyvovarnyk@ruscon-ukraine.com.ua».

Раніше організатор «вбивства» Бабченка назвав людину, яка у фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це чоловік на ім’я В'ячеслав Пивоварник.

31 травня суд назвав ім'я підозрюваного в організації замаху на вбивство журналіста Бабченка. Ним виявився Герман Борис Львович.

На засіданні суду з обрання йому запобіжного заходу Борис Герман заявив, що він є агентом Служби безпеки і співпрацює з контррозвідкою.

Крім того, Борис Герман заявив, що знав, що найманий ним виконавець Олексій Цимбалюк співпрацює зі Службою безпеки. За словами Германа, у фонді президента Росії Володимир Путіна є людина, яка відповідає за теракти в Україні.

Суд взяв під варту підозрюваного в організації підготовки теракту, який виступив організатором «убивства» російського журналіста Аркадія Бабченка на 2 місяці.

Смерть Бабченка була інсценована, але замах на нього готувався. Організатор замаху затриманий.

МЗС Росії назвало «антиросійською провокацією» спецоперацію з попередження вбивства Бабченка.

Також 31 травня волонтер, учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем в організації замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська у коментарі Громадському заперечила інформацію про те, що Цимбалюк є виконавцем «убивства».

Водночас, прокурор підтвердив, що Цимбалюк був виконавцем «убивства».

Пізніше Гітлянська вибачилася за дезінформацію та підтвердила, що Цимбалюк фігурує у справі.

СБУ заявила, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили $40 тисяч. Завербований українець, який називається правоохоронцями «організатором убивства», найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво». Однак виконавець убивства співпрацював з СБУ.

СБУ оприлюднила відео затримання організатора замаху на Бабченка.

Порошенко знав про підготовку спецоперації щодо журналіста Бабченка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко різко засудив тих, хто нібито критикував владу після «вбивства» Бабченка.

Глава ГПУ закликав спростувати «весь той бруд і всю брехню, яка була вилита за неповну добу на правоохоронну систему Україну».

Він також повідомив, що найнятий для вбивства Бабченка учасник бойових дій буде свідком у справі.

Президент Петро Порошенко доручив надати журналісту Бабченку охорону. Після брифінгу правоохоронців Порошенко також зустрівся з Бабченком.

«Репортери без кордонів» обурилися інсценуванням вбивства журналіста Бабченка.

Інститут масової інформації вивчатиме докази СБУ у справі замаху на журналіста Бабченка.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що внаслідок трьох пострілів у спину в своєму будинку в Києві загинув російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу, а МЗС Росії прокоментувало убивство журналіста Бабченка, заявивши, що «рівень фізичного насильства, вбивств стосовно працівників ЗМІ в Україні неухильно зростає». Низка країн та організацій одразу закликали Україну негайно розслідувати вбивство Бабченка. Також Генсек Ради Європи Ягланд засудив убивство Бабченка.

бабченко герман пивоварник кримінал

Знак гривні
Знак гривні