Які ремонти купувала ваша школа? Онлайн-карта Києва (ІНТЕРАКТИВ)

Dozorro нанесли на мапу Києва 334 школи. Підрахували, скільки грошей отримала кожна з них на ремонт з 2016 року. І додали посилання на 1651 закупівлю на сайт ProZorro.

На сторінці тендеру можна подивитись: хто, що і за скільки ремонтував, коли мали (мають) закінчити роботи, чи були скарги на закупівлю.

Щоб знайти школу за номером, натисніть на квадрат в правому верхньому куті для переходу на сторінку Google-карти і скористайтесь пошуком.

Цей матеріал є своєрідним додатком до статті Як в Києві ремонтують школи (інфографіка).

Київська міська державна адміністрація з 2016 року витратила на ремонти 1,7 млрд грн. Майже половина коштів пішла в два райони: Дніпровський (26%) та Печерський (22%). Такі цифри пояснюються просто: в школі №42 Дніпровського району та ліцеї №171 “Лідер” проходять реконструкції за 409 та 349 млн грн.

З’ясувалось, що мільйонні реконструкції мають проблеми з підрядниками.

Наприклад, правоохоронці підозрюють, що фірма-переможець закупівлі реконструкції в ліцеї “Лідер” є фіктивною. А проти виконавця реконструкції за 115 млн грн школи №22 Солом’янського району відкрили кримінальне провадження за підозру у розкраданні 987 тис. грн на цьому будівництві.

бюджет школа київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні